Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pyzy z grzybami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 51
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1635
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 51
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1635
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Składniki
Ziemniaki obierz, przekrój na pół, zalej wrzącą wodą, dodaj łyżeczkę soli.Ugotuj. Ostudź, wyciśnij dokładnie przez praskę. Wrzuć do miski, dodaj jajka, mąkę, sól. Wyrób gładkie ciasto.
Grzyby mocz 20 minut. Ugotuj, drobno posiekaj, wymieszaj z podsmażoną cebulką. Farsz kładź na ciasto, zawijaj pyzy. Gotuj je w osolonej wodzie 5 minut po wypłynięciu. Przed podaniem polej śmietaną i posyp szczypiorkiem.
CZAS: 40 minutŹródło: Dobry Tydzień