Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki obiad, okrągłe kluchy, pyzy nadziane dżemem to fajna alternatywa, gdy nie mamy dostępu do świeżych owoców.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 527
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 272
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 527
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 272
Składniki
Ser przełożyć do miski, dodać do niego kaszę mannę, mąkę pszenną, erytrytol ( ilość można regulować wedle smaku, można zamienić na zwykły cukier lub pominąć) , jajka i kilka kropli aromatu waniliowego ( jeśli sie chce i lubi). Zagnieść ręcznie jednolite ciasto, jeśli ciasto za bardzo się klei można podsypać trochę mąki. W garnku nastawić wodę na gotowanie. Z przygotowanego, zagniecionego ciasta brać jego nieduże porcje, spłaszczać, na rozpłaszczony placek nakładać trochę dżemu i sklejać placek, rolować z niego kulkę chowając przy tym dżem, zamykając dżem w środku. Ulepione kulki nadziane dżemem przekładać do gotującej się wody i wyławiać je łyżką cedzakową tak 2- 3 minuty po tym, jak wypłyną na powierzchnię wody.