Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyzy śląskie ze skwarkami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Mięso zmiel w maszynce. Podsmaż je na rozgrzanym oleju razem z posiekaną cebulą. Całość dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj z odrobiną wywaru.
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Gdy ostygną, również przepuść je przez maszynkę i zagnieć z mąką ziemniaczaną oraz wodą.
Z masy ulep kule, a ich środek wypełnij łyżeczką mięsnego farszu.
4. Tak przygotowane pyzy gotuj około 5 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię wrzątku. Przed podaniem okraś je podsmażoną słoniną.Źródło: Kurier TV