Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszna tarta z bobem"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 31
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 31
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Z mąki, masła, 2 łyżek wody i szczypty soli zagnieć ciasto. Owiń je folią, włóż do lodówki na 30 min. Po tym czasie wylep nim dno i boki formy (20x20 cm). Piecz w 200°C ok. 10 min.
Bób ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i obierz ze skórki. Dymkę pokrój w plasterki, podsmaż przez minutę na oliwie.
Do miski wlej śmietankę, wbij jajka, przypraw solą i pieprzem, roztrzep. Połącz z bobem, dymką, pokruszoną fetą i 4 łyżkami sera typu parmezan. Wylej na podpieczony spód, posyp resztą sera. Piecz w 200°C ok. 20 min. Podawaj na ciepło.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,80 zł.
Potrawa stanie się bardziej treściwa, jeżeli do bobu dodasz 10-15 dag cienkiej podsuszanej kiełbasy: pokrojonej w plastry i podsmażonej.Źródło: Chwila dla Ciebie