Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Puszysty omlet serowy na ostro"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 181
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1178
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 181
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1178
Składniki
Grzyby oczyść, potnij na kawałki.Rozgrzej łyżkę masła. Wrzuć grzyby i duś je do miękkości.
Przygotuj omlety: oddziel żółtka od białek. Żółtka wymieszaj z mlekiem, mąką i serem. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Białka ubij, połącz z masą omletową. Rozdziel ją na 4 części. Z każdej usmaż na łyżce masła omlet.
Obraną cebulę oraz pomidory potnij w plasterki. Wymieszaj z grzybami. Nadzienie przypraw solą, pieprzem i jałowcem. Rozłóż na omletach, złóż je na pół i od razu podawaj.Źródło: Tina