Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszyste placki z drobiową wkładką"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 33
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 33
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Ziemniaki obieram, gotuję w lekko posolonej wodzie i odcedzam. Odstawiam, by ostygły. Mięso myję, osuszam na papierowym ręczniku, po czym kroję na 8 cienkich plasterków. Każdy lekko rozbijam i oprószam solą. Smażę na rozgrzanym maśle na rumiano. Ser drobno trę, cebulę drobno siekam.
Ugotowane ziemniaki trę na grubej tarce, mieszam z cebulą, serem oraz jajkiem. Dodaję mąkę i posiekane zioła. Przyprawiam solą oraz pieprzem. Szybko zagniatam ciasto. Każdy plasterek mięsa oblepiam ciastem. Racuchy smażę z obu stron na rozgrzanym oleju. Dekoruję pomidorkami oraz natką. Podaję gorące.Źródło: Tina