Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne urozmaicenie dla ziemniaków do obiadu. Nie przepadam za kaszą jęczmienną ale muszę przyznać że w tym składzie jest pyszna:)
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 325
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 281
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 325
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 281
Składniki
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Podsmażamy na smalcu.
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Wlewamy mleko i robimy puree. Dodajemy cebulę z czosnkiem. Mieszamy z kaszą i doprawiamy solą, pieprzem i vegetą.