Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpety z fasolką szparagową"
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Składniki
<strong>Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa</strong>
Mielone mięso wyrób z jajkami i bułką tartą. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Z masy uformuj pulpeciki, usmaż ze wszystkich stron na oleju. Osącz z tłuszczu.
Cebule obierz, posiekaj. Piecza rki oczyść, drobno pokrój. Papryki pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, podduś cebule, pieczarki i papryki, przypraw.
Fasolkę i brokuła ugotuj na pół twardo w osolonej wodzie. Odcedź. Włóż do rondla, dodaj pieczarki, wlej bulion. Dodaj pulpety i keczup, przypraw. Przykryj, gotuj 15 min, podlewając wodą.Źródło: Chwila dla Ciebie