Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas na Wiejskiej zawsze robiliśmy faszyrki, ale mama wróciła ze szpitala i trzeba było zrobić gotowany obiad, ze względu na dietę. Bardzo fajnie wyszło.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Suchą pszenną bułkę wkładamy do garnka z zimną wodą i zostawiamy na około 10 minut. Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy jajka, startą cebulę, zmiażdżone ząbki czosnku. Bułkę odsączamy od wody, ściskamy i dodajemy do mięsa. Doprawiamy solą, pieprzem i wyrabiamy mięso. Można doprawić wegetą. Formujemy kulki. Wrzucamy je do wrzącej wody. My na wiejskiej dodajemy do wody ziele angielskie, liście laurowe oraz sól. Gotujemy przez 25 minut na średnim ogniu.
Danie serwujemy z ziemniakami. Pulpety polaliśmy sosem pomidorowym.