Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie słodkiej marchewki i ostrego chrzanu.Sos wyszedł bardzo smaczny a ugotowane w nim pulpety były przepyszne:)
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 930
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 930
Składniki
Mięso zmielić wraz z czosnkiem i odciśniętą kajzerką. Dodać jajka,pieprz i sol. Masę dobrze wyrobić. Nawilżonymi rękoma w wodzie formować pulpety,obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone pulpety wyjąć z patelni.
W rondlu podsmażyć marchewki starte na grubych oczkach tarła i drobno pokrojoną cebulę. Usmażone podlać wodą 1,5 litra. Zblendować doprawić sos do smaku.Dodać chrzan,jeśli chcemy bardziej ostry można dać 3 łyżki chrzanu. Dać natkę pietruszki drobno posiekaną. Do sosu przełożyć usmażone pulpety. Gotować całość 10min. Na końcu dodać śmietanę i moment zagotować.
Smacznego życzę!