Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na chrzan to idealny czas aby przygotować klasyczne danie kuchni polskiej.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Składniki
Do mięsa mielonego daje się przyprawy, starte i przesmażone warzywa. Soli musi być 1 łyżeczka na każde pół kilo, były dodatki więc dałam łyżeczkę soli z lekką górką. Jeszcze jajo i bułka tarta. W jeszcze bardziej dietetycznej wersji takie pulpety można wkładać na gotujący rosół.
Na patelni zeszkliłam cebulę, obsmażyłam obtoczone w mące pulpety, zalałam wodą i dusiłam około 25 minut, oczywiście sos doprawiłam jeszcze solą. Po wyłączeniu ognia dodałam zmalaksowany chrzan- nie będzie wiórek. Sos się sam zagęści. Sos ma wyrazisty smak i zapach chrzanu i lekko szczypie.
Najlepszy z trząchanymi ziemniakami i surówką z kapusty lub buraczkami. Wyszło 12 większych pulpetów.
Smacznego :)