Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znów brakuje ci pomysłu na obiad? Koniecznie przetestuj nasz przepis na pyszne pulpety w sosie, które błyskawicznie znikają ze stołu. Z tego względu warto zrobić ich nieco więcej - z pewnością się nie zmarnują.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 200
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20964
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 200
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20964
Składniki
Cebulę posiekaj drobno, a następnie zeszklij na rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym. Mięso przełóż do dużej miski. Dodaj do niego podsmażoną cebulę, bułkę tartą, majeranek, lubczyk, sól i pieprz. Wbij dwa jajka i dodaj obrany, rozgnieciony w prasce czosnek. Wyrób masę, aby wszystkie składniki się połączyły.
Na patelni rozgrzej olej rzepakowy. Uformuj kulki z masy mięsnej i smaż z dwóch stron na średnim ogniu aż się zarumienią. Kiedy klopsy się podsmażą, zalej je wodą lub bulionem. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Przykryj patelnię i zostaw tak na 15 minut.
Po tym czasie dodaj śmietanę. Jeśli jest konieczność to dodaj sól i pieprz. W odrobinie wody rozprowadź mąkę, dokładnie wymieszaj, aby konsystencja przypominała gęstą śmietanę. Do pulpetów na patelni dodaj rozpuszczoną w wodzie mąkę. Szybko wymieszaj, aby sos zgęstniał.