Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne i smaczne danie na obiad.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 166
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 220
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 166
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 220
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na odrobinie tłuszczu, dodać do mięsa wraz z rozbełtanym jajkiem. Następnie dodać musztardę, bułkę tartą, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę. Formować na dłoni małe pulpety, obtaczać w mące i zrumienić z na tłuszczu z każdej strony. Przełożyć do rondelka, zalać bulionem, wlać pomidory z sosem. Dusić na wolnym ogniu przez 20 minut. Makaron uformować w gniazdka, ułożyć gotowe pulpety, lekko zalać sosem, ozdobić świeżą bazylią i podawać.