Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne szybki pulpety. Aromatyczne i pyszne. Uwielbiają je również dzieciaki:)
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 17
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 14
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 17
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 14
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Cebulę szalotkę kroimy drobniutko, czosnek przeciskamy przez praskę, Mięso łączymy z przyprawami i cebulą, czosnkiem i pozostałymi składnikami. Mokrymi rękami formujemy małe kulki i obtaczamy w mące. Kuli dajemy na rzogrzany olej i smażymy po chwilce z każdej strony.
Ściągamy z patelni pulpety a na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę. Dodajemy pokrojone pomidory oraz pomidory z puszki. Dusimy chwilę, następnie dodajemy koncentrat i dokładnie mieszamy. Przyprawimy sola i pieprzem. Do sosu wkładamy pulpety i dusimy już wszystko razem pod przykryciem. Pod koniec ścigamy pokrywkę, by sos się trochę zredukował. Gotowe:) Podajemy z ulubionymi dodatkami: ziemniaki, kasza, ryż.