Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki dietetyczny krem z pulpetami.
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 284
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 284
Składniki
Obrane i pokrojone warzywa ,seler,marchew,pietruszki,pora zalać wodą i gotować 15min. Zblendować doprawić śmietanką solą i pieprzem do smaku.
Łopatkę zmielić,dodać pokrojoną cebulkę z bąkami,papryczkę chili,sól,pieprz i jajko. Masę mięsną dobrze wyrobić. Formować małe pulpety,obtoczyć w mące i wrzucać na gotującą wodę. Pulpety ugotowałam osobno,by zniwelować tłuszcz z mięsa. Gotować 10min. Ugotowane przełożyć do kremu selerowo-pietruszkowego. Zagotować i gotowe.
Smacznego życzę!