Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpety rybne z jarzynami"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1033
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 234
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1033
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 234
Składniki
Rybę zemleć lub zmiksować. Dodać jajko, 1 posiekaną dymkę, bułkę, łyżkę posiekanego koperku. Doprawić solą i pieprzem, wyrobić gładką masę. Nabierać porcje, formować kulki i wrzucać do gotującego się bulionu. Gotować 5 minut.
Jarzyny oczyścić, ugotować na parze. Na łyżce masła zeszklić drugą posiekaną cebulę i roztarty czosnek. Dodać szklankę wywaru z pulpetów i koncentrat. Gotować 5 minut. Doprawić.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, podawać z pulpetami i jarzynami, polanymi masłem i posypanymi koprem.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium