Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpety rybne w tomacie"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 206
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 206
Składniki
Pomidory umyć, pokroić w kostkę. Włoszczyznę oczyścić, zetrzeć na tarce. W rondlu rozgrzać łyżkę oleju, dodać roztarty czosnek, warzywa, podsmażyć chwilę, dolać szklankę wody i dusić. Gdy warzywa zmiękną, dodać pomidory, dusić jeszcze ok. 5 minut, zmiksować.
Filety opłukać, oczyścić z ości. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Razem z rybami zemleć w maszynce do mięsa. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zrumienić na oleju. Dodać do masy rybnej. Wbić jajka, przyprawić solą, pieprzem i bazylią. Wymieszać na gładką masę.
Wyrabiać okrągłe pulpety, wrzucać do sosu pomidorowego i gotować w nim około 15 minut na bardzo wolnym ogniu. Podawać polane sosem.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium