Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie mięsa oraz warzyw tworzy pyszne i aromatyczne danie.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Składniki
Mięso przyprawić przyprawą do mięsa wieprzowego. Ser pokroić w kostkę, dodać do mięsa . jajko wybić dodać do przygotowanych składników.
Dokładnie wymieszać, uformować pulpety , obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać tłuszcz obsmażyć z każdej strony. Cebulę, paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić. Cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach.
Naczynie żaroodporne skropić oliwą z oliwek, ułożyć cebulę i paprykę.
Na nich pieczarki, doprawić solą i pieprzem.
Następnie ułożyć cukinię, doprawić ziołami prowansalskimi.
Na warzywach ułożyć pulpety.
Boczek pokroić w cienkie plastry, nakryć pulpety.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić pulpety i piec 30 minut.
Podawać z ziemniakami i surówką.