Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Twoi goście są wielkimi fanami sernika? Zaskocz ich i przygotuj sernik sycyli...
Odsłon: 1332
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 1896
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla cze...
Odsłon: 297
Kebab w bałkańskim stylu - z mięsa mielonego, z orientalnym sosem i granatem,...
Odsłon: 241
Twoi goście są wielkimi fanami sernika? Zaskocz ich i przygotuj sernik sycyli...
Odsłon: 1332
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 1896
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla cze...
Odsłon: 297
Kebab w bałkańskim stylu - z mięsa mielonego, z orientalnym sosem i granatem,...
Odsłon: 241
Składniki
Gotowe mięso mielone lub skręcone przez maszynkę świeże mięso wieprzowe łączymy z jajkiem, namoczoną bułką, przyprawami według uznania (wszystko tak jak na kotlety mielone), następnie kapustę włoską szatkujemy w malakserze lub ucieramy na grubej tarce do warzyw. Dodajemy tyle kapusty objętościowo ile jest mięsa mielonego. Dokładnie wyrabiamy i przyprawiamy do smaku według własnego uznania. Formujemy pulpety, obtaczamy je w mące i obsmażamy na gorącym tłuszczu. Kiedy są rumiane układamy w garnku, zalewamy wodą tak do 3/4 wysokości pulpetów i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 25 minut. Pychota