Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso drobiowe z piersi kurczaka i udźca indyka,w pysznym sosie. Mięso rozpływa się w ustach:)
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Mięsa zmielić,dodać namoczoną i odciśniętą bułkę,2 jajka,posiekany lubczyk,podsmażoną cebulę,pieprz i sól do smaku. Wyrobić mięso ma odchodzić od dłoni. Nawilżonymi dłońmi formować pulpety ,obtoczyć w mące i wrzucać na gotujący bulion. Gotować 10 min. Pulpety wyjąć,,odlać tyle bulionu ile chcemy sosu,zrobić z mąki zaczepkę dodać posiekany koperek oraz śmietanę zahartowaną odrobinie sosu. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Smacznego życzę!