Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpety drobiowe"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 30 minut
Bułkę namoczyć w wodzie. Do zmielonego mięsa drobiowego dodać posiekany czosnek, posiekaną natkę, jajko i odciśniętą bułkę. Przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wyrobić na jednolitą masę. Formować pulpety. Ugotować je na parze.
W rondlu rozgrzać olej. Wrzucić pokrojoną w kostkę paprykę, udusić na małym ogniu. Dołożyć ugotowane pulpety i podgrzać. Dodać kapary. Chwilę razem dusić. Gotowe danie serwować z białym ryżem.Źródło: Życie na gorąco