Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpeciki w sosie pieczarkowym"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1732
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 244
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1732
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 244
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Mięso połącz z jajkiem, serem, posiekaną cebulą i przyprawami. Wyrób jednolitą masę, po czym uformuj klopsiki, obtocz je w mące i usmaż na rozgrzanym oleju.
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, po czym zeszklij na patelni. Po chwili dodaj pieczarki pocięte na plastry, wlej wywar i dopraw całość solą z pieprzem. Dorzuć klopsy i gotuj je kilka minut w sosie pod przykryciem.
Na koniec zagęść potrawę mąką rozrobioną w wodzie ze śmietaną.
<strong>Przepis nadesłała: Tatiana Lewandowska</strong>Źródło: Kurier TV