Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 210
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 210
Składniki
Pstrągi oczyściłam: odcięłam im głowy- przydadzą się na bulion, wyjęłam wnętrzności i usunęłam łuski. Nacięłam je ukośnie i natarłam przyprawami.
Masło ugniotłam z ulubionymi ziołami, solą i pieprzem i z przeciśniętym czosnkiem.
Masło zawinęłam w papier do pieczenia i włożyłam do zamrażarki, żeby dało się ładnie kroić.
Pstrągi usmażyłam na patelni do rumianości. Przez nacięcia łatwo sprawdzić czy ryba nie jest surowa. Po nakłuciu płyn wyciekający z ryby powinien być klarowny- bez krwi. Masło położone na gorącym pstrągu pięknie się rozpływa i dodaje smaku. Smacznego :)