Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę zdrowej kuchni u mnie dzisiaj, a dlaczego nie, teraz jest idealny czas na podawanie ryb. Jak nie którzy wiedza za rybami nie przepadam, ale czasem je zjadam. Więc tym razem proponuję go w troszkę zdrowszej wersji czyli pieczonego we foli z pysznymi duszonymi warzywami z patelni. Warzywa możecie dobierać według gustu, ja akurat takie miałam w domu.
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 122
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14410
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 87
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 228
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 269
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 122
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14410
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 87
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 228
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 269
Składniki
Rybę dokładnie płuczemy, wysuszamy najlepiej za pomocą ręcznika kuchennego. Rybę kroimy wzdłuż na pół i dokładnie oczyszczamy z ości. Tak oczyszczoną rybę posypujemy tymiankiem, składamy na pół i zawijamy w folię aluminiową.
Rybę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 30-40 minut.
W międzyczasie przygotowujemy warzywa z patelni czyli; Obieramy marchewkę i pietruszkę, a następnie kroimy je w słupki i podpiekamy na oliwie. Do lekko podpieczonych warzyw dodajemy oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę oraz poszatkowany w pół paseczki por.
Na końcu dodajemy pokrojone w plasterki cukinie. Warzywa przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu do momentu częściowego wyparowania wody.
Kiedy warzywa zmiękną i będą lekko podsmażone wówczas doprawiamy je solą i pieprzem.
W między czasie powinien upiec się pstrąg. Kiedy pstrąg będzie już upieczony wówczas wyjmujemy go z foli i odkładamy na 2-3 minuty, następnie kroimy go na porcje. Na talerz nakładamy duszone warzywa, a na nich układamy kawałki pieczonego pstrąga. Smacznego !!!