Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba natarta różnymi ziołami nabiera za każdym razem innego smaku
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Dzisiaj propozycja na pełen obiad. Pstrąg z pure i sałatą. Pstrąga przecięłam wzdłuż po kręgosłupie tak aby powstał jeden płat. Natarłam go przyprawami: roztartym oregano, chili w proszku, solą i wyciśniętym ząbkiem czosnku i oliwą.
Ugotowałam i odparowałam ziemniaki. Dodałam do nich sól, koperek, łyżkę masła i śmietany i utłukłam, aż ziemniaki zaczną się "ciągnąć".
Pstrąga smażyłam na oliwie z każdej strony do zrumienienia- najpierw od strony skóry. Taki kształt ziemniaków formuje się dwoma łyżkami. Do obiadu proponuję sałatę w śmietanie z solą. Pstrąg oczywiście najlepiej smakuje skropiony cytryną. Smacznego :)