Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pstrąg smażony z boczkiem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Składniki
Wnętrze ryby opłucz ciepłą, osoloną wodą. Następnie oprósz solą i pieprzem. Nadziej filetami anchois, plasterkami jabłek, miętą i skrop sokiem z cytryny. Każdą rybę owiń 3 plastrami boczku z wyjątkiem głowy i ogona.
Ryby ułóż w posmarowanej tłuszczem blasze końcówkami boczku do dołu. Oprósz pieprzem i wstaw do nagrzanego do piekarnika. Piecz w temp. 200 oC około 20 minut. Po 10 minutach przewróć ryby.Źródło: Na żywo