Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pstrąg pieczony z warzywami"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 55
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 55
Składniki
Pstrągi spraw, odcinając głowy, ale nie odcinając ogonów. Oskrob, usuń wnętrzności i skrzela. Ryby dokładnie opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny, odłóż na pół godziny do lodówki.
Na czterech kwadratach folii aluminiowej ułóż ryby, obłóż je drobno pokrojonymi paprykami, posiekanymi ząbkami czosnku i cebulek, posiekanym szczypiorkiem. Posyp solą i pieprzem. Zawiń i piecz 30 minut w temp. 180°C. Wyjmij z folii, podawaj z ziemniakami.
Czas przygotowania: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień