Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 930
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 35
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 101
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 121
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 930
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 35
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 101
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 121
Składniki
Miałam tuszkę z pstrąga, nacięłam ją od ogona do dolnej płetwy. palcami- macając po kręgosłupie- oddzieliłam mięso. Z dzikim pstrągiem ten numer nie wyjdzie- trzeba tradycyjnie filetować. wyjęłam kręgosłup i odcięłam wystające płetwy.
Płat ułożyłam na papierze skropionym oliwą. Papier do pieczenia nie pali się na grillu. Jeśli nie mamy grilla z pokrywą to trzeba użyć więcej papieru aby można było zamknąć rybę w paczce. Rybę skroiłam oliwą, posypałam chili, sola, oregano, i starta na tarce połową pomidora. Na koniec starta mozzarella. Użyłam takiej w kostce- ma wyraźniejszy smak. jeśli użyjemy zwykłej to jeszcze trzeba będzie dodać parmezanu. Rybę ułożyłam na ruszcie i przykryłam pokrywę, aby piekło się równomiernie i przyrumieniło od góry.
Wystarczy 20 minut.
Smacznego :)