Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie.:) Polecam wypróbować.
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 25
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 542
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 25
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 542
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Składniki
Cebulę pokroić w piórka,cytrynę w kostkę.Dać na rozpuszczone masło i lekko zrumienić.Pod koniec smażenia dać posiekany ząbek lub dwa czosnku , pieprz cytrynowy oraz sól. Wystudzić.
Umytego i wysuszonego ręcznikiem papierowym pstrąga solimy ze wszystkich stron. Nadziewamy cebulką z cytryną,koperkiem i natką selera. Owinąc na końcu rybkę plastrami boczku. Ptrąga zawinąć w papier do pieczenia,końce zawijając jak cukierki. Położyć na rozgrzanego grilla na aluminiową tackę lub bezpośrednio na ruszcie. Grillować po 10 min.z każdej strony.
Smacznego życzę!