Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przystawka z kalarepą i bobem"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 110
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 172
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 220
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 110
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 172
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 220
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Składniki
Bób i kalarepę gotuj około 10 minut w osolonym wrzątku.
Kalarepę pokrój w kostkę, a bób wyłuskaj.
Boczek potnij w wąskie paski, po czym podsmaż na rozgrzanym maśle. Po chwili, gdy zrobi się złoty, dodaj posiekaną cebulkę i czosnek.
Wszystkie wymieszaj i przed samym końcem smażenia dorzuć drobno pokrojony szczypiorek.
Wyłóż warzywa na duży półmisek i udekoruj go liśćmi sałaty i bazylii.
Sałatkę podawaj np. z chrupiącą bagietką i lampką białego schłodzonego wina.
<strong>Rafał Nalikowski z Lidzbarka</strong>Źródło: Super TV