Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na zupę pokrzywową"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 107
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6612
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 174
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1244
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5829
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 107
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6612
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 174
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1244
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5829
Składniki
Wołowinę i skrzydełka kurczaka opłucz, zalej trzema szklankami wody, zagotuj. Odstaw z ognia, zalej łyżką zimnej wody, by odtrącić szumowiny. Zbierz je i wyrzuć. Wywar gotuj na dużym ogniu 10 minut.
Warzywa obierz i pokrój na kawałki. Dodaj do wywaru, gotuj 1,5 godziny. Odstaw z ognia, wyjmij warzywa. Pokrzywę (młode listki z łodygami) dokładnie opłucz, odsącz i posiekaj w kostkę. Wrzuć do garnka z wywarem, gotuj kilka minut. Do zupy możesz dodać kilka łyżek jogurtu.
Czas przygotowania: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień