Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na wieniec drożdżowy"
Zdrowa, smakowita i prosta w wykonaniu propozycja dla każdego miłośnika sałat...
Odsłon: 59
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 70
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 365
Zdrowa, smakowita i prosta w wykonaniu propozycja dla każdego miłośnika sałat...
Odsłon: 59
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 70
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 365
Składniki
Drożdże rozetrzyj z cukrem. Dodaj 4 łyżki ciepłej wody oraz 2-3 łyżki mąki, wymieszaj. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 15 min. Pozostałą mąkę wymieszaj z solą.
Dodaj wyrośnięty rozczyn, pozostałą wodę oraz olej, wyrób gładkie ciasto. Przełóż je do miski, odstaw w ciepłe miejsce na 40-60 min.
Cebulę drobno posiekaj. Pieczarki i paprykę pokrój w kostkę. Na 1 łyżce oleju zeszklij cebulę.
Dodaj mięso i paprykę, smaż 10 min. Dodaj koncentrat pomidorowy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż jeszcze przez 5 min. Dopraw solą i pieprzem. Na drugiej patelni na pozostałym oleju przesmaż pieczarki. Dodaj je do mięsa.
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na prostokąt i posmaruj nadzieniem. Zwiń formując roladę. Przełóż ją do okrągłej formy z kominkiem, odstaw na ok. 20 min.
Wierzch ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem, posyp sezamem i czarnuszką. Piecz 40 min w temp. 180°C.
(bez czasu oczekiwania): 50 minut
Porcja: 360 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie