Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na roladę drobiowo-brokułową"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 111
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 44
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 424
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 111
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 44
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 424
Składniki
Brokuł dzielę na różyczki, opłukuję je i na 10 min zalewam posoloną zimną wodą. Po tym czasie gotuję je (bez przykrywania, by nie straciły koloru) na półtwardo, ok. 5 min.
Wyjmuję łyżką cedzakową. Pierś z kurczaka kroję w kostkę (o boku ok. 1 cm).
Ciasto rozmrażam w temperaturze pokojowej, następnie rozwijam je na stolnicy. Ser trę na tarce o małych otworkach. Na środku ciasta, od jednego brzegu do drugiego, układam na zmianę ser, mięso i brokuły.
oprószam solą i pieprzem. Boki ciasta nacinam pod skosem co 1,5 cm. Zawijam je ku górze na zakładkę, tworząc efektowny warkocz.
Roladę smaruję rozmąconym jajkiem. Przekładam na blaszkę i piekę około 30 minut w 180 st. (do zrumienienia).
Gotową roladę kroję pod skosem i podaję na ciepło.
ok. 60 min
Porcja zawiera ok. 350 kcal
Porcja kosztuje ok. 4 złŹródło: Tina