Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na pomidorowy kociołek z pulpecikami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Bułeczkę namocz. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, wymieszaj z mięsem. Dodaj odciśniętą bułkę i jajko.
Masę przypraw solą, pieprzem oraz papryką. Wyrób. Uformuj pulpeciki. Usmaż je na oleju.
Chili oczyść, posiekaj. Wraz z warzywami z włoszczyzny włóż do garnka. Zalej bulionem. Gotuj 10 minut.
Dodaj koncentrat i pomidory z puszki. Gotuj jeszcze 10 minut. Przypraw. Dodaj pulpeciki. Posyp natką.
Podawaj np. z kwaśną śmietaną i chipsami kukurydzianymi. Udekoruj.
ok. 40 minut
porcja ok. 310 kcalŹródło: Tina