Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekładaniec ze szpinakiem"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 53
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7144
Polecam.
Odsłon: 1639
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 53
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7144
Polecam.
Odsłon: 1639
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Składniki
Sposób przygotowania 1.Ziemniaki pokrój w grubsze plasterki. Szynkę potnij w kosteczkę. Cebulkę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Szpinak przebierz, opłucz, osącz. Dodaj do cebuli. Smaż razem kilka minut. Zdejmij z ognia. Do gorącej masy szpinakowej wbij jajka. Dodaj szynkę oraz sól, pieprz i gałkę do smaku. Dobrze wymieszaj.
Ser zetrzyj, połącz ze śmietaną. W żaroodpornej formie na przemian układaj plastry ziemniaków i szpinak. Każdą warstwę posyp serem.
Formę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. Zapiekaj 15 min. Ew. udekoruj pomidorami.Źródło: Tina