Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przekładana pieczeń z indyka"
Rodzice mieli przy domu mały ogródek , w którym tata uprawiał pomidory, troch...
Odsłon: 13929
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 26
Rodzice mieli przy domu mały ogródek , w którym tata uprawiał pomidory, troch...
Odsłon: 13929
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 26
Składniki
Filet z indyka umyj, osusz. Posyp pieprzem i solą. Uformuj zgrabną pieczeń. Mięso obwiąż mocną nitką. Ułóż w brytfance. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz około godziny.
Musztardę wymieszaj z miodem i olejem. Przypraw sosem sojowym. Mięso posmaruj glazurą około 15 minut przed końcem pieczenia. Fasolkę oczyść, opłucz, pokrój na kawałeczki. Ugotuj do miękkości w lekko posolonej wodzie. Odcedź.
Cebulkę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj ugotowaną fasolkę. Chwilę razem podsmaż. Żółty ser zetrzyj. Pieczeń pokrój w plastry. Przełóż fasolką i startym serem.
Udekoruj rukolą, cząstkami pomidorów oraz ziarenkami zielonego pieprzu.Źródło: Tina