Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekąski na cieście francuskim"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Rozłóż ciasto francuskie na blacie. Wytnij kółka o śr. 5 cm. Z połowy kółek wytnij ze środka kółka o śr. 3 cm. Pełne kółka posmaruj rozkłóconym jajkiem, połóż na nich wycięte obręcze i również posmaruj je rozkłóconym jajkiem. Piecz ok. 15 min, aż ciasto się zezłoci. Wyjmij, ostudź.
Mus łososiowy: widelcem podziel łososia na kawałki. Wymieszaj z serkiem, drobno pokrojonym koperkiem i posiekanym ząbkiem czosnku. Dopraw pieprzem. Nałóż mus łososiowy do upieczonych ciastek. Udekoruj kawiorem. Babeczki i ptysie wypełnij sałatką lub szynką oraz żurawiną – wg uznania. Udekoruj.Źródło: Świat kobiety