Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekąska rybna"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6522
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6522
Składniki
Sylwestrowy bufet gotowy w kilka godzin
Jajka ugotuj na twardo, schłodź. Cebulę obierz i bardzo drobno posiekaj. Obierz ostudzone jajka, przekrój je na pół. Wyjmij ostrożnie żółtka i rozgnieć je w misce widelcem z majonezem, posiekaną cebulą oraz startym żółtym serem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Powstały farsz włóż ostrożnie do białek (np. za pomocą szprycy). Na każdej połówce jajka połóż rybkę, udekoruj (np. koperkiem, kawiorem). Podaj schłodzone (przechowaj je do wieczora w lodówce; aby się nie zniekształciły, włóż w nie ostrożnie wykałaczki i nakryj cały talerz folią spożywczą).
Możesz połówki jajek ozdobić gotową pastą, np. kawiorową. Zrobisz je w 15 min!Źródło: Świat kobiety