Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przegrzebki na szparagach"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 94
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 94
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Składniki
Przygotuj 4 arkusze (30 x 30 cm) pergaminu lub folii aluminiowej.
Obierz szparagi i blanszuj przez minutę w lekko osolonej wodzie. Masło utrzyj z sokiem z pomarańczy i skórką pomarańczową. Do sosu dodaj sól i pieprz.
Na każdym arkuszu ułóż po równo przegrzebki i szparagi. Dodaj sos. Zawiń dokładnie, by nie wypływał sos. Zapiekaj 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C Po wyjęciu z folii udekoruj gałązkami rozmarynu i podawaj na ciepło.
Czas przygotowania: 20 minut 120 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień