Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lubimy czasem zjeść coś innego niż kurczak
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 50
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 64
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1054
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 239
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 50
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 64
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1054
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 239
Składniki
Przedramienia umyć osuszyć i obsypać przyprawami, wszystko dokładnie wetrzeć w mięso, odstawić na pół godziny aby przyprawy wchłonęły w mięso.
Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika.
Nastawić na 200 stopni i piec godzinę, następnie piekarnik nastawić na 250 stopni i piec kolejną godzinę w międzyczasie podlewając wodą i okręcając co jakiś czas mięso.
Podałam z młodymi ziemniakami sosem z mięsa oraz surówką z kapusty białej, pomidora i śmietany.