Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i zdrowe danie z ryżem, duża porcja warzyw
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7140
Polecam.
Odsłon: 1628
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7140
Polecam.
Odsłon: 1628
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Składniki
Ryż ugotuj (nie w torebce)
Na patelni rozgrzej oliwę, marchewkę i pietruszkę zetrzyj na małych oczkach, paprykę i pomidorki pokrój na mniejsze kawałki. Warzywa wrzuć na patelnię i smaż przez kilka minut na małym ogniu.
Do warzyw dodaj jogurt naturalny i wymieszaj, dopraw wedle uznania. Wrzuć na patelnię ugotowany ryż i wymieszaj.
Przełóż na talerze i opcjonalnie posyp potarganym kozim serem