Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
może niebyt fotogeniczny, ale bardzo dobry, prosty i szybki gulasz, idealny np. do placków ziemniaczanych
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 732
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 319
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 197
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 573
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 732
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 319
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 197
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 573
Składniki
mięso kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy i odstawiamy na ok. 30 min
boczek kroimy w niewielką kostkę, wrzucamy do dużego rondla i wysmażamy na rumiano
jak już boczek się wytopi i zrumieni, wrzucamy mięso i smażmy kilka minut
teraz dodajemy posiekany dość drobno cebulę i czosnek i smażymy często mieszając
jak cebula się zeszkli dosypujemy paprykę i kminek, smażymy jeszcze 2-3 minuty
teraz dolewamy pomidory z puszki, a potem napełniamy do połowy puszkę wodą i również dolewamy do rondla
rondel przykrywamy i dusimy wszystko na małym ogniu przez około godzinę, co jakiś czas mieszając
na koniec, o ile to koniecznie, przyprawiamy gulasz solą i pieprzem, no i gotowe, smacznego ;-)