Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Prosty chłodnik cytrynowy z ptysiami"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 860
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 860
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
Składniki
Umyj łodygi selera i drobno je posiekaj. Wymieszaj z połową jogurtu i dokładnie zmiksuj na gładki krem. Dodaj resztę jogurtu, cukier, skórkę i sok z cytryny, miętę i jeszcze raz zmiksuj. Na koniec dopraw do smaku pieprzem oraz solą.
Wstaw do lodówki na godzinę. Gdy się schłodzi, przelej do salaterek. Dodaj do każdej porcji ok. 1/2 szklanki groszku, udekoruj listkiem selera albo natką.
Zmień smak zupy
Możesz też dodać do chłodnika szczyptę mielonego imbiru, podkreśli jego cytrynową nutę. Wolisz delikatne zupy? Dołóż jeszcze 1/2 łyżeczki ciemnego cukru.Źródło: Olivia