Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy bigos z kapusty kiszonej . Taki bigos nie sprawi kłopotu w przygotowaniu nawet początkującej gospodyni, dlatego chciałabym się podzielić z Wami przepisem.
garnek, patelnia, łyżka, nóż,
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Cebulę obrać pokroić w kostkę podsmażyć do zeszklenia na łyżce masła klarownego, dodać umyte, osuszone i pokrojone w kostkę mięso , dokładnie je podsmażyć. Wlać szklankę bulionu, namoczone wcześniej grzyby suszone, dodać soli i pieprzu do smaku, a następnie gotować około 35 minut. pod przykryciem. W między czasie do większego garnka przełożyć kapustę kiszoną (jeżeli mocno kwaśna to opłukać w zimnej wodzie). Kapustę zalać wodą tak by była zakryta, dodać liście laurowe, ziele angielskie i gotować około 15 minut. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na pozostałym maśle. Do kapusty dodać zawartość patelni z mięsem , podsmażoną kiełbasę, oraz pozostały bulion - wymieszać. Całość połączyć z koncentratem pomidorowy oraz doprawić w razie potrzeby do smaku, wymieszać i zagotować. Bigos można zagęścić delikatną zasmażką z masła i mąki ale nie koniecznie. Smacznego.
Bigos gotowy do podania.