Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Prawdziwki w mięsnych sakiewkach"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 548
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 427
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 548
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 427
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Schab delikatnie rozbijam (tak, by nie zrobić w nim dziur). Przyprawiam solą, pieprzem i papryką.
Cebulę siekam, szklę na łyżce masła, dodaję drobno pokrojone grzyby. Lekko solę, smażę. Połowę odkładam. Na plastrach schabu rozkładam po łyżce grzybów. Mięso zwijam, formując sakiewki. Góry obwiązuję bawełnianą nitką.
Sakiewki duszę na oleju, pod przykryciem ok. 30 min, podlewam wodą, jeśli trzeba. Robię sos: na pozostałym maśle jeszcze raz podsmażam resztę grzybów, doprawiam solą, papryką, mieszam ze śmietaną, zdejmuję z ognia. Z sakiewek usuwam nitki i obwiązuję je szczypiorkiem.
60 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie