Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Powidła śliwkowe"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Śliwki wypestkuj, podsmaż, mieszając. Dodaj startą skórkę z cytryny, przyprawy, olejek i pokrojone wędzone śliwki, oprósz solą i gałką.
Smaż kilka godzin. Odstaw. Następnego dnia smaż 2-3 godziny, a na trzeci dzień godzinę. Gorącymi napełnij słoiki.
<strong>Czas przygotowania 7 godz. Ilość słoików po 250 ml - 4. Cna za słoik 2,50 zł.
Przepis przysłała Agnieszka Huber z Wrocławia.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie