Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z piersi gęsi na miodzie"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 47
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 559
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 68
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85714
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 47
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 559
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 68
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85714
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 40 minut.
Oczyszczone piersi z gęsi pokroić w paseczki. Do miski wlać białe wino, ocet winny, sos sojowy i miód. Dodać mąkę ziemniaczaną i posiekaną drobno papryczkę chili. Wszystko dobrze wymieszać.
Doprawić solą i pieprzem. Pokrojone mięso włożyć do marynaty i odstawić na co najmniej 2 godziny w chłodne miejsce.
Zamarynowane mięso przełożyć do rondelka, podlać ok. 150 ml wody i dusić na wolnym ogniu przez około 15 minut, co jakiś czas mieszając.
Po tym czasie dodać do mięsa pokrojony w talarki por. Dusić na małym ogniu, aż pierś i warzywa staną się miękkie. Danie rozłożyć na 4 talerze, udekorować natką pietruszki, podawać z ryżem.Źródło: Życie na gorąco