Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z kurczakiem i bukietem chrupiących warzyw"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 91
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6579
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 144
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1211
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5538
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 91
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6579
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 144
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1211
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5538
Składniki
Oczyść i pokrój warzywa. Mięso z upieczonego kurczaka pokrój w paski. Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż na niej warzywa (tak, by były chrupkie), przed końcem dodaj kawałki mięsa. Podsmaż, dopraw, zdejmij z patelni i trzymaj w cieple.
Zrób sos: czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na tłuszczu pozostałym z warzyw i kurczaka. Dodaj sardelki, kapary i sok z cytryny. Dopraw, wlej śmietanę, wymieszaj, chwilę gotuj na wolnym ogniu. Potrawkę podaj polaną sosem, np. z ryżem.Źródło: Świat kobiety