Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z przepisu mojej Mamy. Smaczne i proste najlepsze na drugi dzień :)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Piersi z kurczaka usmażyć wg uznania. Ja smażę same bez panierki na patelni dość mocno przysmażam lub marynuje w gotowej marynacie :) Gotujemy ryż. W tym czasie kroimy drobno cebule. Smażymy na oleju aż się zeszkli. Dodajemy pomidory w puszce (ja kupuje włoskie drobno krojone). Chwile dusimy. Wsypujemy drobno posiekany koperek. Solimy i pieprzymy do smaku. Można zabielić trochę śmietaną. Gdy ryz będzie miękki wsypujemy do potrawki i mieszamy. Podajemy z kurczakiem. I już :)