Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka z kaszą, kurczakiem i orzechami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7140
Polecam.
Odsłon: 1627
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7140
Polecam.
Odsłon: 1627
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Składniki
Pomidory umyć, nie obierać, pokroić w ćwiartki. 2 Cebule umyć, pokroić w piórka, podsmażyć na oliwie, dodać obrany i posiekany czosnek, przyprawy. Zalać wodą (2 l), dodać umyte mięso i kości, gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 60 min. Mięso wyjąć, pokroić w kostkę (kości usunąć), dołożyć do garnka. Dodać pomidory, koncentrat dosypać kaszę i gotować do miękkości.
Przed podaniem posyp danie posiekaną kolendrą i podprażonymi na patelni (bez tłuszczu) pokrojonymi orzechami nerkowca.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium